Články

Za půl roku 2x top makléřem regionu. Za mými úspěchy se skrývá pevný řád

Za poslední půlrok se toho stalo hodně. Asi tím nejzásadnějším bylo mé vyhoření a kompletní přehodnocení profesního i osobního života. O tom ale jindy. Souvisí s tím, že se nespokojím s průměrem, ale naopak jen s tím nejlepším. Za měsíc listopad 2022 a následně duben 2023 jsem se stal TOP makléřem našeho regionu. Za tyto úspěchy může paradoxně můj neúspěch.

Otočení karty ze dne na den

Jako když otočíte novou kartu při pokeru, jednoho dne jsem se vzbudil a řekl si: „Vždyť tohle je práce, která mě baví. Pokud chci výsledky, musím ji dělat na 100 % a něco pro to obětovat.“ Rozhodl jsem se vyjít ze své komfortní zóny. Začal jsem zdravě jíst, cvičit každé ráno a věnovat se také svým koníčkům (MMA). 

Jak to souvisí s prací? Hodně. Pokud vložíte do svého života řád a nastavíte si pevně cíle, které chcete splnit, lépe se vám za nimi půjde. Připravil jsem si tabulku aktivit, které mě dovedou k další nemovitosti, kterou budu prodávat. Můj úspěch přišel jen díky číslům, které jsem si nastavil, a také díky tomu, že ze svých zvyků a aktivit nevybočuji ani o centimetr. 

Listopadový úspěch? Spíš náhoda

Stal jsem se TOP makléřem našeho regionu už za měsíc listopad 2022. Bylo to ale spíše o náhodě, protože teprve na konci listopadu jsem si nastavil své aktivity, o kterých jsem mluvil výše. 

Naopak v dubnu 2023 se po pár měsících začaly projevovat změny, které jsem před koncem roku udělal. Nic totiž nejde hned. Přestože jsem svůj život změnil takřka ze dne na den, výsledky přicházejí postupně. Duben byl měsícem, který se mi profesně vydařil právě jen díky dlouhodobému plnění těchto aktivit. Je potřeba opravdu počítat a zjišťovat, co funguje, protože nehodlám dělat zbytečné věci, které mě nedostanou k nemovitosti.

Na nemovitosti záleží

Když to vezmeme z druhé strany, tedy od nemovitostí, nejčastěji se obecně prodávají byty. Momentálně samozřejmě probíhá chatová sezóna, takže chaty a chalupy jsou nyní velmi žádané. Ale ani jedno ze zmíněných nepatří mezi moje nejoblíbenější nemovitosti. Co to je? Nejraději prodávám pozemky, a to hned z několika důvodů. Zaprvé je v nich největší potenciál a také se s nimi dá leccos vymýšlet. Tedy pokud vám nechybí jistá dávka důvtipu. Ale rozdíly mezi nemovitostmi nedělám. Každá si zaslouží mou maximální pozornost. Pamatujete na „mou“ legendární garáž?

3x a dost? Pořád na 100 %

Za svou dosavadní kariéru jsem se stal TOP makléřem regionu teprve třikrát. Ale z mého pohledu je to především tím, že jsem vybočil z řady průměrných makléřů až na konci listopadu loňského roku. Nyní pracuji na 100 % a šplhám po více nemovitostech a logicky tak i po vyšších výplatách. V každém roce chci být tedy minimálně třikrát TOP makléřem regionu. Věřím, že při tomto nasazení se mi to povede. Půjdu si za tím.

 

Pokud se chystáte prodat svou nemovitost a chcete, aby obchod proběhl hladce a profesionálně, ozvěte se.

Kontakt