Články

Video prohlídka garáže? I tak se dají prodávat nemovitosti

Každá nemovitost bez ohledu na její druh si zaslouží profesionální přístup, maximální nasazení a plnohodnotnou prezentaci. Alespoň z mého pohledu. Asi proto jsem se stal prvním realitním makléřem, který natočil profesionální video na prodej garáže. Zdá se vám to zbytečné? Podívejte se, jak to dopadlo.

 

Jak vznikl nápad natočit video na prodej garáže

Nápad vznikl spontánně hned na první schůzce s prodávajícím. Řekl jsem si, že bych mohl být první realitní makléř, který natočí profi video na „obyčejnou” garáž. Viděl jsem v tom trochu víc než jen prezentaci garáže. O tom ale ještě níže. 

Prodávající nejdřív stejné nadšení jako já nesdílel. Dokonce nejprve řekl, že se mu to zdá jako hloupost. Ale zastávám názor, že každá nemovitost si zaslouží profesionální prezentaci a stoprocentní přístup. Investice do propagace nemovitosti se podle mě vyplatí pokaždé. Díky tomu věřím, že každou nemovitost, kterou dostanu na starosti, úspěšně prodám. Pokud člověk nechce příliš investovat (ať už peníze nebo čas) do sebe sama, do své práce a sebeprezentace, nemůže být dle mého názoru úspěšným. 

Jak probíhal prodej garáže

Garáž jsem po nafocení a natočení videa inzeroval zhruba dva týdny. Následně se mi podařilo najít kupce, se kterým jsme podepsali rezervační dohodu a týden na to i kupní smlouvy. Další administrativní činnosti byly již jen formalitou. Byl to velmi rychlý obchod bez jakékoliv komplikace nebo složitosti. Vše šlo jako po másle. 

Obchod by mohl být ještě o něco rychlejší, ale prodávající chtěl za svou garáž o pár desítek tisíc korun více, než byla běžná tržní hodnota v dané lokalitě a době. Nechtěl ani míť ani víc. I tak se mi podařilo poměrně rychle garáž prodat za cenu, kterou jsme dali do nabídky. 

Stal se z toho „virál”

Po shlédnutí videa prodávajícím přes počáteční negativní názor jsem bych pochválen za skvělou prezentaci prodávané nemovitosti i svých služeb. Ohlas po zveřejnění videa byl enormní, a to jak ze strany klientů (prodávající, kupující, potenciální zájemci), tak ze strany kolegů z branže. Kupující mi v podstatě řekl, že mu to přišlo zbytečné, ale že je to super propagace mé osoby. 

Ve finále šlo tedy o skvělý reklamní tah pro propagaci mé osoby. Nedlouho poté natočili kolegové také video na garáž, ale prvotina zůstane mně. Zde se můžete na video podívat:

 

Pokud se chystáte prodat svou nemovitost a chcete, aby obchod proběhl hladce a profesionálně, ozvěte se.

Kontakt