Články

Vyhoření mě dovedlo na správnou profesní i životní cestu

Nespokojím se s průměrem, můj život má pevný řád a neuhýbám z něj ani o centimetr. Ale nebylo tomu vždy tak. Paradoxně mě do životní změny dostalo vyhoření. To přicházelo postupně a pomalu mě ubíjelo. Pak jsem vše přehodnotil a když to půjde podle plánu, bude ze mě čtyřicetiletý důchodce. Ale pojďme to vzít od začátku. 

K vyhoření došlo pomalu a postupně

Pracuji jako realitní makléř. Podařilo se mi za relativně krátkou dobu mezi svými kolegy prorazit a posunout se na seniorního makléře. Ale ještě nedávno jsem si myslel, že je moje kariéra makléře u konce, daleko od jakékoliv síně slávy. 

Asi za dobu čtyř měsíců jsem si vydělal zhruba 30 000 Kč, což je při dnešních cenách velice nízký příjem. A jelikož mám většinu svých našetřených peněz v investicích, do kterých se nesahá, musím přiznat, že jsem trochu živořil. Nemohl jsem vzít svoji přítelkyni na večeři, natož na dovolenou, což se projevilo i negativní náladou a celkovým postojem k životu.

Zkrátka jsem na tom byl finančně velice špatně. Ale nutno podotknout, že to nebylo dobou nebo stavem realitního trhu. Můžete se totiž setkat s názory, že realitní žně jsou pryč a že nyní není dobrá doba pro prodej nemovitostí. Hloupost. Bylo to celé jen kvůli mojí lenosti. Dospělo to do bodu, kdy jsem si půjčoval peníze od kolegů, abych se mohl normálně najíst.

Listopadový zlom a kompletní změna

Tento stav se ve mně nakumuloval a na konci listopadu 2022 jsem si řekl dost. Buď na sobě začnu pracovat a brát svou profesi vážně, nebo skončím někde za pásem nebo dokonce úplně bez práce. V ten moment jsem se rozhodl vzít život do svých rukou a nahlížet na něj z jiné perspektivy.

Pro představu vám nastíním svůj současný denní režim v pracovních dnech. Začal jsem vstávat každý den ve 4:30. V 6:00 již cvičím ve fitku. Od 7:30 do 9:00 vyřizuji poptávky, e-maily a kontroluji probíhající obchody. Od 9:00 do 12:00 se věnuji telemarketingu a zajištění nových schůzek. Následuje pauza na oběd, která trvá zpravidla do 13:00. Poté vyrážím do „terénu“ na prohlídky a náběry nemovitostí a pracuji na dalších aktivitách, jako je lístečkování, hledání nemovitostí na dopis a podobně. V 19:00 přicházím domů, navečeřím se, připravím na další den a chystám se spát.

Změna ze dne na den přinesla výsledky po 3 měsících

Změnu jsem učinil ze dne na den, ale úspěchy se začaly projevovat až po 3 měsících. Největší síla, ať už se věnujete čemukoliv od sportu až po zaměstnání, spočívá v konzistenci. Dlouhodobé udržení nastavených aktivit je zaručená cesta k výsledkům. 

Ze svého plánu nevybočuji a makám na sobě každým dnem, protože každým 100% odpracovaným dnem se přiblížím ke svému cíli. Jsem nastavený jednoduše podle kalendáře, který v podstatě řídí celý můj život. Bez kalendáře bych se možná ani nevykoupal. ? Nastavil jsem svůj time management tak, aby mi vyhovoval po všech stránkách s ohledem na ty nejlepší výsledky. 

Momentálně jsem se dostal na průměr 11,6 nabraných nemovitostí za měsíc. K prodej zarezervuji v průměru 3 nemovitosti měsíčně a průměr mé měsíční uzávěrky činí 232 405 Kč (obrat pro firmu). I díky tomu jsem se stal 2x top makléřem regionu za půl roku. Zároveň se snažím posouvat i v rámci svých služeb, ať už se jedná o online schůzky či pravidelné postování článků na svůj web

Osobní versus profesní život

Zásadně svůj osobní život vůbec nemíchám do svého profesního. V práci jsem soustředěný na svůj cíl a svoji profesi a v osobním životě je mým focusem má přítelkyně, rodina a přátelé. O víkendu se mi dovolají jen ti nejbližší a ani kolegům zpravidla mobil neberu, protože víkend mám pro sebe a svoji rodinu. V týdnu jsem zase naopak nonstop v práci s tím, že si plním své sny…

Ve 40 letech do důchodu

Už jste někdy viděli čtyřicetiletého důchodce? Věřím, že se stanu jedním z nich. Mým velkým cílem v osobním životě je, že zabezpečím svoji rodinu tak, aby má budoucí žena nemusela pracovat a mohla se v klidu starat o dítě a domácnost. A po splnění hlavního cíle nás čeká jen cestování po světě a užívání si života. Zkrátka věřím, že můj život od 40+ bude o spokojenosti bez starostí. 

Uvědomuji si, že mé cíle nejsou malé a že pro někoho mohou být těžko pochopitelné. Zvlášť když kolem sebe vidím své vrstevníky okolo 20 let, je mi trochu smutno. Většina z nich jde s dobou a utápí se v depresích, že život je na nic, že se jim nedaří a tak bych mohl pokračovat dále. 

Řídím se jedním pravidlem a moudrem, na které nedám dopustit. Abraham Lincoln kdysi řekl: „Nejlepší způsob, jak předpovědět svou budoucnost, je vytvořit si ji.“ Ten, kdo si bude svoji budoucnost tvořit jako já, se bude mít fajn. Ale lidé, co si budou furt jen stěžovat a nechají svoji budoucnost náhodě, nikdy nebudou se svým životem šťastní. 

Vyhoření mě dovedlo na správnou cestu realitního makléře

 

Pokud se chystáte prodat svou nemovitost a chcete, aby obchod proběhl hladce a profesionálně, ozvěte se.

Kontakt