Články

Můj tým roste a já s ním. Moji makléři se vzájemně doplňují

Vždycky jsem raději pracoval sám, ale bohužel jsem se v roce 2023 dostal na své finanční, psychické i fyzické maximum. Přehodnotil jsem to a nyní pode mnou pracují celkem 3 makléři. Do budoucna plánuji otevřít vlastní pobočku. Co se změnilo a jak pracují moji nováčci?

Z vlka samotáře v týmového lídra

Mám spoustu koníčků jako fitko, MMA, vandry, běhání apod. To byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl budovat tým. Potřeboval jsem jednoduše rozvázat ruce, abych se mohl začít věnovat více sobě. 

Zároveň je důležité zmínit, že jsem potřeboval nový náboj v tom, proč nepolevovat v tom, co dělám. A taky pomoci ostatním, aby byli úspěšní. Tím pádem jsem přehodnotil svůj plán a cíl. Do 2-3 let chci otevřít vlastní pobočku. Letos rozšířím svůj tým o další 4 nové lidi, aby nás bylo 8.

Vždy jsem byl velice disciplinovaný, ale teď jsem se díky budování týmu dostal na nový level, protože nemám v rukou jen své štěstí, ale štěstí i mých členů týmu. Nyní je mým cílem, aby se jim dařilo a aby byli spokojeni. 

Václav Albl a tým

Všechno má své plusy i mínusy

Obrovský plus je samozřejmě v finančním ohodnocení a lhal bych, kdybych řekl, že to není tak důležité. Ať si každý říká, co chce, ale podnikáme a budujeme týmy také pro peníze. Zároveň je tam obrovský plus v sebezlepšování a v komunikaci, protože jako tým lídr je potřeba lidem naslouchat, být empatický – to jsem nikdy tolik nebyl, ale pracuji na tom. A díky práci v týmu můžete získat nové přátele.

Na druhou stranu budování týmu je velký žrout času a častokrát se stane, že věnujete čas svým lidem a oni posléze skončí, protože to není pro ně. Také jsem musel ukončit 2 juniory, kteří pro tuto práci zkrátka nejsou, ale věnovaný čas mi už nikdo nevrátí. Ale pokud lidé v týmu vydrží, tak se vám to vrátí mnohonásobně. 

Jak to vypadá s nováčky

Nábor nových lidí do mého týmu neprobíhal úplně podle nějaké předlohy. Popravdě jsem se k novým kolegům dostal tak trochu jako slepý k houslím. První ke mně přešel od jiného vedoucího, se kterým se mu nepracovalo podle jeho představ. Další dva prošli skrze vedoucího, který zhodnotil, že ke mně dobře zapadnou.

Nováčci jsou perfektní, protože se skvěle doplňují. Jeden z nich má obrovský tah na branku a dokáže všechno okecat a odargumentovat, ale naopak se mu tolik nedaří práce se zakázkou. Ten druhý je pravý opak. Je velmi zručný v zakázce, poptávkách a plnění termínů, ale chybí mu ten tah na branku a stoprocentní argumentace. Proto oba pracují společně, každý dělá to, v čem je nejlepší, a vzájemně se od sebe učí.

 

Chcete se přidat do mého úspěšného týmu? Ozvěte se.

Můžeme to probrat osobně nebo třeba po telefonu. Budu se těšit.

Kontakt