Články

Spustil jsem nový web vaclavalbl.cz. Jak vidím realitní trh v roce 2022?

Pracuji jako realitní makléř pro M&M reality. Každý makléř má zde vlastní webové stránky s nabídkou nemovitostí, referencemi, kontakty a dalšími informacemi. I já ho mám. Jenže všechny weby jsou v podstatě stejné a neumožňují mnoho úprav. Rád bych se prezentoval po svém a budoval nejen svou autoritu v oboru, ale také svou osobní značku. Proto vznikl tento web, který odráží mé představy o sebeprezentaci. Co si od něho slibuji?

Web jako cesta k novým příležitostem

Jelikož ve společnosti M&M reality pracuji již nějaký ten pátek, k novým nemovitostem se dostávám výhradně na doporučení od spokojených klientů. Věřím, že tento web mi rovněž pomůže dostat se k dalším lidem, kteří chtějí svou nemovitost prodat snadno, bezpečně a dle jejich představ. Beru tento web jako možnost odbourat počáteční nedůvěru, se kterou se občas potýkám při setkání s novými klienty. Zde se mohou dozvědět, že i přes svůj věk mám za sebou desítky úspěšných obchodů a spokojených klientů, kteří mě neváhají doporučovat dále. 

Profesní web

Můj profesní web pod hlavičkou M&M reality.

Potenciální klienti se zde mohou podívat, jak pracuji, jak vypadá prezentace nemovitostí v mé režii, jak dlouho trvají obchody a jaké problémy se mi během obchodů podařilo vyřešit. Mohou si tak udělat obrázek o tom, zda chtějí se mnou svou nemovitost prodat nebo využít některou z dalších realitních či finančních služeb

Od kolegů a nadřízených jsem dostal pozitivní ohlasy, že jde o dobrý nápad. Řada z nich by ale možná ještě s webem počkala. Já ale nevidím důvod, proč čekat, proto jsem se do toho vrhl rovnou. Alespoň bude za mnou vidět posun v mé kariéře.  

Nechci jen prodávat, chci růst

Práce realitního makléře může mít dvě roviny. Buď se můžete soustředit pouze na obchod, nabírat a prodávat nemovitosti, zlepšovat svoje obchodní dovednosti, navazovat nové kontakty, budovat vztahy v rámci týmu i s klienty, ladit obchodní procesy a pracovat na svém osobním rozvoji. Nebo můžete navíc ještě začít tvořit svůj vlastní tým a své know how a zkušenosti předávat začínajícím makléřům a postupně z nich vychovávat úspěšné realitní makléře. Tato práce s sebou nese nejen spoustu zodpovědnosti, ale také mnoho času, úsilí a nutnosti vzdělávat se nejen v obchodní, ale také v manažerské činnosti. 

Tato cesta se mi líbí. Od počátku letošního roku mám pod sebou kolegu Bc. Jana Klimese, který zároveň ještě studuje, což mi připomíná přesně mou cestu, jak jsem se k makléřině dostal. Během roku bych chtěl svůj tým rozšířit minimálně ještě o další dva členy a otevřít pobočku ve Stodě u Plzně. Detaily k plánům i práci makléře najdete v sekci O mně a Kariéra. I k tomuto účelu totiž vznikl tento web. 

Václav Albl realitní makléř

Věřím, že když lidé uvidí, že se mi v mé profesi daří, budou mít chuť tuto práci zkusit a osloví mě. Sázím na svůj věk, což by mělo být výhodou zejména pro mé vrstevníky. Pak už je jen na mě, abych je dokázal zaučit a vychovat z nich profesionály. 

Mé plány a pohled na současný realitní trh

Mé plány jsou v tomto roce prosté. Pro mě je nejdůležitější být spokojený sám se sebou a se svojí prací. Ale to není jen plán, spíš celoživotní cíl. V letošním roce 2022 bych se rád dostal do síně slávy v M&M reality, pořídil nemovitost na investici a také motorku na projížďky. 

Realitní a finanční trh se dle mého názoru dostává zpět do roku 2010, kdy byla podobná situace, ale pro mě to nebude žádná změna. Spousta specialistů má predikci, že bude méně nemovitostí a také nižší poptávka po nich, což už začínám sám sledovat. To ale beru pouze jako motivaci dělat svoji práci ještě aktivněji a lépe. 

Máte zájem o spolupráci se mnou?

Kontaktujte mě